Logo Hoveniersbedrijf Van der Weiden

De aanleg van tuinen

De aanleg van uw tuin is bij ons in goede handen. Onze hoveniers werken met de beste materialen en wij beschikken over het juiste gereedschap en machinepark om het gewenste resultaat te bereiken; een duurzame tuin, zonder verrassingen achteraf.

De aanleg van uw tuin verloopt in verschillende stappen:

Inmeten en voorbereiden: Klik hier voor referenties.

Zo nodig verwijderen wij de oude beplanting en straatwerk uit uw tuin. De vertaling van uw ontwerp vindt plaats door in de tuin exact aan te geven waar de bestrating, beplanting, gazon etc. komt. De eerste lijnen zijn direct zichtbaar.

Grondwerk: Klik hier voor referenties.

De basis van een tuin is de ‘onder' grond. U ziet er straks weinig meer van terug, maar het bewerken van de ondergrond en het aanbrengen van nieuwe aarde, bemesting of zand is belangrijk voor het eindresultaat. Welke grondsoort of bewerking wij toepassen, is afhankelijk van de uiteindelijke functie van (dat deel van) de tuin.

Straatwerk en tuinafscheiding: Klik hier voor referenties.

Na het grondwerk realiseren wij de paden, terrassen en tuinafscheidingen. Natuursteen, betonklinkers, hardhouten vlonders of composiet? Afhankelijk van de gekozen verharding passen wij de juiste verwerkingstechniek toe. Natuurstenen tegels leggen wij bijvoorbeeld in een gestabiliseerd zandbed om verzakking te voorkomen. Bij houtwerk gebruiken wij uitsluitend duurzaamheids klasse 1 hardhout voor een langere levensduur. Voor tuinafscheidingen plaatsen wij uiteenlopende schuttingen, pergola's, tuinhuizen, maar ook grondkeringen en beschoeiingen behoren tot de mogelijkheden.

Beplanting en gazon: Klik hier voor referenties.

Nu de contouren van uw tuin zichtbaar zijn, beplanten onze hoveniers de bomen, struiken en andere planten. Wij werken bij voorkeur met verse beplanting rechtstreeks van de kweker en door de juiste ondergrond en meststoffen is uitval van aanplant beperkt. Bovendien geven wij een hergroei garantie van 1 jaar. Heeft u voor een gazon gekozen dan heeft het gebruik van graszoden onze voorkeur, maar ook voor het inzaaien van een gazon bent u bij ons aan het juiste adres.